Fitness Dergisi

Kinek és mikor érdemes túrabotot használni?

A támaszték jelenti a megoldást?

Igen, valahogy így. Nyilván nem akármilyen megtámasztásról beszélünk. A https://sportano.hu/turazo-botok/turabotok oldalon felsorakozó túrabotok kivétel nélkül tökéletesek. A tökéletesség ezen a területen egyenlő a megbízhatósággal, és azzal, hogy a termékek speciálisan túrázásra szabottak, erről tanúskodik minden egyes paraméterük. Nézzük, mit jelent ez a gyakorlatban, vagyis terepen!

A túrabot ergonomikus kialakításának hála könnyen felmarkolható, ráadásul a kényelem mindvégig borítékolható. A bot specifikációi közé tartozik, hogy pillanatok alatt összecsukható igény szerint, így ha pihenő következik, vagy véget ér az aznapi kirándulás, akkor a kellék villámgyorsan a túrazsákba rejthető. A megfelelő alátámasztást garantáló kiegészítő jól jöhet akkor, amikor a talaj sáros, gyökerekkel szabdalt, indáktól telített, vagy havas, jeges. A segítségével a nagyobb akadályok is gond nélkül leküzdhetőek, és nagy általánosságban az egyensúly megőrzése is egyszerűbbé válhat.

Miért nem jó egy erdőből szerzett termetes faág?

Sokszor merül fel ez a kérdés különösen azoknak a körében, akik előzőleg ezzel a módszerrel éltek. Természetesen évtizedekkel ezelőtt sem állt rendelkezésre másfajta eszköz, így jó szolgálatot tettek az erdőben talált, később megfaragott botok. Viszont az egyik leginkább szembetűnő hátrány az esetükben, hogy nem mobilizálhatóak, pontosabban nem csukhatóak össze, ez pedig azért általában komoly probléma. Aztán míg a profi botok könnyű vázzal rendelkeznek, pontosan azért, hogy plusz terhet ne jelentsen a jelenlétük, addig a faág, főleg ha kellőképpen vastag és hosszú, nem nevezhető pillesúlyúnak.

https://sportano.hu/ kínálatában kizárólag prémium minőségű sportfelszerelések kaphatóak, ezért az innen megvásárolt túrabot is hasonlóan profi jellemvonásokkal büszkélkedik. Ez többek között a tartósságban is tetten érhető. Nem túlzás azt állítani, hogy egy túrabot örökös darab. Nagyon ritka, hogy olyan komoly behatás érné az eszközt útközben, ami a nyugdíjazásához vezethetne. Ezzel szemben a fa idővel elkorhad, elveszíti víztartalmát, összeesik, elszárad, ezzel együtt a szakító szilárdsága is jelentősen leredukálódik, pláne ha a tárolási körülményei nem megfelelőek. Márpedig szobában tartani épp úgy nem jó ötlet, mint a nedves pincében, mert ebben az esetben beszívja a nedvességet, és nemes egyszerűséggel elrohad.

Akkor tehát kinek ajánlható a túrabot alkalmazása?

Mindenkinek, és bárkinek, aki szeretné könnyebbé, biztonságosabbá varázsolni a túrázásokat. Vagyis nemcsak a profi túrázók azok, akik hasznát vehetik ennek a kelléknek. A hobbiból a természetet járók is élvezhetik minden egyes előnyös jellemvonását.

SZPONZORÁLT CIKK / REKLÁM

Photo of author

Şunları da beğenebilirsiniz

Yorum yapın